ВМС США вперше збили БПЛА повністю електричним лазером

203
Layered Laser Defense

ВМС США збили перший безпілотник (дозвукову крилату ракету) за допомогою електричного високоенергетичного лазера. На випробувальному полігоні високоенергетичних лазерних систем армії США в штаті Нью-Мексико система Layered Laser Defense (LLD) вивела з ладу двигун БПЛА, який потім приземлився на парашуті.

Розробку LLD фінансувало Управління військово-морських досліджень США (ONR). Розробку системи вела компанія Lockheed Martin спільно з Офісом заступника міністра оборони з досліджень та розробок. Випробування були призначені не тільки для демонстрації здатності лазерної зброї відстежувати та знищувати великі цілі, такі як безпілотник, але також інші загрози, такі як роботизовані літальні апарати з нерухомим крилом, квадрокоптери й дозвукові крилаті ракети.

На думку ВМС, лазерна зброя має низку переваг. Використовуючи оптичну систему з високою роздільною здатністю, таке озброєння може відстежувати та допомагати ідентифікувати цілі, що наближаються, і визначати, яку шкоду лазер завдає цілі. Крім того, лазерну зброю можна масштабувати та використовувати не для знищення цілі, а засліплення її датчиків.

На відміну від ранніх зразків лазерної зброї, що отримувала живлення від хімічних речовин, LLD є твердотілим рішенням. Воно включає котушки з оптоволокна, леговані різними елементами. Ці котушки можуть бути об’єднані, щоб сфокусувати генеровані ними лазери в один потужний промінь. Такий промінь позиціюється через оптичну систему, яка спрямовує його, фокусує та компенсує атмосферні спотворення.

Крім того, лазерна зброя не вимагає вибухових речовин або палива, що робить її безпечнішою для розміщення на борту корабля. До того ж така зброя теоретично має необмежений запас пострілів, поки доступна енергія. Зрештою, на один постріл з енергетичної зброї витрачається близько долара.

Фактична потужність цього лазерного комплексу поки що не зазначається.

5/5 (4)
Віртуальні нагороди учасників Алеї Зірок

Меценатська нагорода на Алеї Зірок

Ви можете подарувати Меценатську нагороду (одну чи декілька), яка з відповідними цифрами з'явиться на сторінці учасника творчого конкурсу, а кошти працюватимуть на просування талановитої людини (колективу).
Хто вже отримав меценатську нагороду?


Запрошуємо усіх небайдужих читачів долучитися до допомоги дітям України, зокрема юним талантам, а також сприяти інформуванню світу про події в Україні ↓ ДОКЛАДНІШЕ
Також цікаво:

Творчі конкурси для дітей і дорослих

Міжнародні конкурси - Алея Зірок України Зіркові сторінки талантів в Star Hub Journal Курс підвищення кваліфікації Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ