Україна отримує ексклюзивні дані з супутника GEOSAT 2

370
GEOSAT 2

Завдяки досягнутій понад місяць тому домовленості, Україна де-факто стала власником мультиспектрального оптичного супутника та отримує ексклюзивні супутникові дані від GEOSAT 2. Зважаючи на ризики інформаційного порядку денного в умовах військової агресії, повідомлення про угоду з’явилося у публічному просторі лише зараз.

GEOSAT 2 став першим супутником, який вже передає оперативні дані спостереження за територією України виключно для використання нашою країною. Супутник знаходиться на орбіті та дозволяє отримувати дані з надвисокою роздільною здатністю, раніше недоступною для України. Він також надає можливість отримувати знімки на відстані 100 кілометрів від державних кордонів України. Виведений на орбіту у січні 2022 року український супутник «Січ-2-30» має у рази меншу роздільну здатність.

Таким чином, Україна посилила спостереження з орбіти за своєю територією. Це стало можливим завдяки угоді про передачу супутникових даних EOS, засновником якої є Макс Поляков, міжнародний підприємець та меценат.

Стратегічне партнерство EOS та GEOSAT 2 зміцнює потенціал космічної розвідки України та допомагає збільшити ефективність захисту території країни, а також підвищує якість збору даних про збитки, яких завдала населенню та економіці військова агресія російської федерації. Дані також можна використовувати для вирішення завдань в аграрному секторі, лісовому господарстві та інших галузях.

«Реальні виклики, з якими зіткнулася Україна, показали нестачу якісних супутникових знімків для багатьох напрямів. Наш доступ до GEOSAT 2 буде корисним для всіх галузей економіки України, які використовують супутникову аналітику у своїй діяльності в довгостроковій перспективі. Однак дуже важливим є доступ до супутникових даних саме для оперативної військової розвідки», — каже засновник EOS, міжнародний підприємець та меценат Макс Поляков.

«Україна має активізувати розробку власних технологій, які б дозволили посилити безпеку країни. Не залежати від зволікань міжнародних партнерів або багатомісячного підписання контрактів з іноземними компаніями, а самим створювати сучасне озброєння та бути готовими будь-якої миті захищати свою країну та її громадян. Я готовий інвестувати у військові та розвідувальні технології, спрямовані на зміцнення безпеки України», — наголосив Макс Поляков.

Про GEOSAT 2

Система GEOSAT 2 надає високоякісні та економічно вигідні послуги клієнтам по всьому світу. Супутник працює на сонячно-синхронній орбіті з середньою висотою 620 км з місцевим часом висхідного вузла (LTAN) 10 годин 30 хвилин, що дозволяє отримувати дані з частотою середнього часу повторного відвідування два дні по всьому світу (один день у середніх широтах).

GEOSAT 2
GEOSAT 2
GEOSAT 2
GEOSAT 2
GEOSAT 2

За матеріалами The Universe. Space. Tech

5/5 (2)
Віртуальні нагороди учасників Алеї Зірок

Меценатська нагорода на Алеї Зірок

Ви можете подарувати Меценатську нагороду (одну чи декілька), яка з відповідними цифрами з'явиться на сторінці учасника творчого конкурсу, а кошти працюватимуть на просування талановитої людини (колективу).
Хто вже отримав меценатську нагороду?


Запрошуємо усіх небайдужих читачів долучитися до допомоги дітям України, зокрема юним талантам, а також сприяти інформуванню світу про події в Україні ↓ ДОКЛАДНІШЕ
Також цікаво:

Творчі конкурси для дітей і дорослих

Міжнародні конкурси - Алея Зірок України Зіркові сторінки талантів в Star Hub Journal Курс підвищення кваліфікації Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ