Європейські гаубиці FH70 вже працюють в Україні

1129
FH70

На озброєння Збройних Сил України надійшли причіпні саморухомі гаубиці FH70 калібру 155 мм.

Гаубиці вже передані в бойові українські артилерійські підрозділи та працюють по російським окупантам.

Військові показали роботу українських артилеристів з новими гаубицями. Швидше за все, причіпні саморухомі гармати були передані Україні з Італії.

Про те що Україна отримає від Італії гаубиці FH70, раніше повідомили місцеві засоби масової інформації з посиланням на власні джерела. Гармати увійшли до нового, 3-го за рахунком, пакету військової допомоги від цієї країни.

FH70 – це саморухома гаубиця, яку з 1969 року розробляли Велика Британія та ФРН, а пізніше до числа розробників приєдналася Італія. Проєкт мав замінити американську 155-мм гаубицю M114. У 1976 році гаубиця була прийнята на озброєння.

Гаубиця складається з кількох частин: самої артилерійської частини, люльки з противідкотним пристроєм та механізмом, який заряджає снаряди.

У FH70 є власний двигун Volkswagen об’ємом 1700 куб. см, який живить гідравліку гармати при переведенні її в бойовий стан або згортанні. Крім того, цей двигун дозволяє FH70 переміщуватися самостійно, без тягача на дальність до 20 км на низькій швидкості.

FH70

Напівавтоматична система завантаження працює за будь-якого кута підйому ствола гармати і складається з завантажувального лотка, який постачає снаряд у казенник.

За словами українських військових, завдяки напівавтоматичному завантажувачу снарядів, навчений екіпаж може робити до 6 пострілів за хвилину, практично через кожні 10 секунд.

FH70 важить 8-9 тонн та має максимальну дальність ураження – 24-30 км в залежності від типу артилерійських снарядів. В обслуговуванні гаубиці бере участь обслуга з восьми осіб. Гаубиця знаходиться на озброєнні армій: Німеччини, Італії, Великої Британії, Японії, Естонії, Норвегії, Нідерландів і ряду інших країн.

FH70 FH70 FH70

5/5 (2)
Віртуальні нагороди учасників Алеї Зірок

Меценатська нагорода на Алеї Зірок

Ви можете подарувати Меценатську нагороду (одну чи декілька), яка з відповідними цифрами з'явиться на сторінці учасника творчого конкурсу, а кошти працюватимуть на просування талановитої людини (колективу).
Хто вже отримав меценатську нагороду?


Запрошуємо усіх небайдужих читачів долучитися до допомоги дітям України, зокрема юним талантам, а також сприяти інформуванню світу про події в Україні ↓ ДОКЛАДНІШЕ
Також цікаво:

Творчі конкурси для дітей і дорослих

Міжнародні конкурси - Алея Зірок України Зіркові сторінки талантів в Star Hub Journal Курс підвищення кваліфікації Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ