Ramjet 155 – снаряд з дальністю 150 км

2125
Ramjet 155

Компанії Boeing та Nammo провели в Норвегії серію вогневих випробувань боєприпасів збільшеної дальності Ramjet 155. Про це йдеться у звіті компанії Boeing.

Артилерійський боєприпас Ramjet 155 розроблено з урахуванням вимог армії США до далекобійного й прицільного вогню по противнику.

Успішні випробування продемонстрували живучість артилерійської системи та прогнозовані характеристики.

«Ми дуже натхненні прогресом у розробці, вдосконаленням і поточними випробуваннями нашого снаряда Ramjet 155, який, як ми вважаємо, забезпечить чудові та доступні можливості проти загроз, що виникають», – розповів представник Boeing Стів Нордлунд.

Боєприпас Ramjet 155 використовує у своїй конструкції прямоточний повітряно-реактивний двигун.

Ramjet 155

Генеральний директор Nammo Мортен Брандтцег сказав: «Ми спостерігаємо відмінний прогрес у розробці прямоточного повітряно-реактивного двигуна без будь-яких серйозних каменів спотикання. Останні випробування були надзвичайно перспективними».

Ramjet 155

Норвезька компанія Nammo співпрацює з Boeing Phantom Works з 2019 року над розробкою артилерійських снарядів наступного покоління, які відповідають вимогам армії США.

Програма заснована на успіху програм Boeing Joint Direct Attack Munition (JDAM) та Small Diameter Bomb (SDB).

Нині команда планує подальшу розробку та додаткові випробування артилерійського снаряда збільшеної дальності у найближчі місяці.

Ramjet 155

Боєприпаси нового покоління зможуть використовувати усі гармати типу L52 (155-мм).

Представники Nammo заявили, що з їх двигуном боєприпаси отримають максимальну дальність у приблизно 150 кілометрів.

За матеріалами mil.in.ua

5/5 (3)
Віртуальні нагороди учасників Алеї Зірок

Меценатська нагорода на Алеї Зірок

Ви можете подарувати Меценатську нагороду (одну чи декілька), яка з відповідними цифрами з'явиться на сторінці учасника творчого конкурсу, а кошти працюватимуть на просування талановитої людини (колективу).
Хто вже отримав меценатську нагороду?


Запрошуємо усіх небайдужих читачів долучитися до допомоги дітям України, зокрема юним талантам, а також сприяти інформуванню світу про події в Україні ↓ ДОКЛАДНІШЕ
Також цікаво:

Творчі конкурси для дітей і дорослих

Міжнародні конкурси - Алея Зірок України Зіркові сторінки талантів в Star Hub Journal Курс підвищення кваліфікації Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ