Олег Таранішин – учитель, поет, письменник

Таланти України

2216
Олег Таранішин - Творчі новини України | Head News Network

Талановита людина талановита в усьому. Історія творчого вчителя з Одеси

В українському суспільстві вже давно існує думка, що вчитель – це обов’язково творча професія. Проте інколи ця творчість може виходити далеко за межі вчительського кабінету та уроків, які відбуваються в освітньому закладі. Яскравим прикладом цього є вчитель загальноосвітньої школи міста Одеса Олег Олегович Таранішин.

Олег Таранішин працює вчителем фізики та інформатики у Одеській загальноосвітній школі №76. Має дві вищі освіти: “Телекомунікації та радіотехніка” і “Менеджмент”.

Незважаючи на те, що жодна з отриманих спеціальностей не має стосунку до поезії, він завжди мав потяг до чогось творчого. Вірші почав писати ще у студентські роки, а саме з 2015 року. З ними згодом і почав брати участь у різних літературних заходах та конкурсах. З 2018 року також пише прозу.

Улюбленими авторськими творами Олега Таранішина є вірші «Україна», «Одкровення Херсонця», «Як ніжно листя шелестять», «Струни мої, струни…», «Ти кажеш мені «Привіт»», «We are not together».

Серед авторських творів прозаїчного характеру найбільш улюблені: «Історія маленької Ельзи», «Притча про вдачу», «Літературний вечір».

Твори Олега Таранішина опубліковані в літературних альманахах: «Погляд часу: минуле, майбутнє, теперішнє», «Калейдоскоп думок», «Роздуми», «Україна з любов’ю» тощо.

Як запевняє молодий вчитель, займатися творчістю може абсолютно кожен, хто має таке бажання. Саме тому праця в освітній галузі в жодному разі не заважає йому нести сучасну українську літературу людям, як в Україні, так і за її межами.

За свою творчу діяльність за останні роки Олег Таранішин отримав багато нагород, як на всеукраїнському, так і на міжнародному рівні:

  • Володар Гран-прі канадсько-українського фестивалю дитячої та юнацької творчості “Київ – Торонто” 2023 року. Україна-Канада.
  • Володар Гран-прі міжнародного конкурсу мистецтв ART-FEST “STAR OF TALENT” 2023 року. Україна, Польща, Болгарія, Франція, Америка.
  • Володар Гран-прі V міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв “Yula Spring Fest”.
  • Лауреат І ступеня 18-го міжнародного конкурсу “Алея Зірок: Життя переможе” на Всеукраїнській творчій платформі “Алея Зірок України” (почесне місце в рейтинговому каталозі талантів Алеї Зірок).
  • Лауреат І ступеня міжнародного благодійного конкурсу мистецтв POLSKA GWIAZDA 2023 року. Україна-Польща.
  • Лауреат І ступеня міжнародного конкурсу мистецтв – ANCONA FEST 2023 року. Україна-Італія .
  • Лауреат І ступеня міжнародного фестивалю-конкурсу “Зимова фантазія. Різдвяні візерунки” від проекту “Квітуча Україна”.
  • Лауреат І ступеня міжнародного фестивалю-конкурсу “Stars of Croatia” 2023 року. Україна-Хорватія.
  • Лауреат І ступеня всеукраїнського фестивалю-конкурсу мистецтв “ENERGY DANCE & MUSIC FEST” 2023 року.
  • Лауреат І ступеня Всеукраїнського конкурсу мистецтв “Чари зимових свят” 2023 року.

Також: Олег Таранішин на Алеї Зірок України

__________

А які цікаві творчі роботи є у вас?

МАЄТЕ ТАЛАНТ? Беріть участь у конкурсах і програмах Творчої платформи Алея Зірок, створюйте власні онлайн портфоліо артиста. На вас чекають міжнародні конкурси, Алея Талантів України, Алея Зірок України, Національний Творчий Чарт і Національний Творчий Фонд. А також Суперпремія року!

ПІДТРИМАЙТЕ ТАЛАНТ! Додавайте творчим людям лайків, поширюйте публікації у соцмережах. Давайте разом зробимо українські таланти відомими в Україні, Європі і в світі!

ДОПОМОГТИ ТАЛАНТУ

Ви можете замовити таку новину про себе.

5/5 (3)
Віртуальні нагороди учасників Алеї Зірок

Меценатська нагорода на Алеї Зірок

Ви можете подарувати Меценатську нагороду (одну чи декілька), яка з відповідними цифрами з'явиться на сторінці учасника творчого конкурсу, а кошти працюватимуть на просування талановитої людини (колективу).
Хто вже отримав меценатську нагороду?


Також цікаво:

Творчі конкурси для дітей і дорослих

Міжнародні конкурси - Алея Зірок України Зіркові сторінки талантів в Star Hub Journal Курс підвищення кваліфікації Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ